zeleninová polievka s ryžovým mliekom
Suroviny:
2 zemiaky, 2 mrkvy, 1 petržlen, menšia brokolica, cibuľa, červená šošovica, ryžové mlieko, olej, soľ a čerstvé alebo sušené bylinky
Postup:
1 Dopredu si očistím a nakrájam zeleninu. Cibuľu nechám celú, mrkvu a petržlen na kolieska, zemiaky na kocky.
2 Do hrnca si dám olej, keď sa zohreje pridám mrkvu, petržlen a brokolicu. Posmažím na oleji. Posolím a hneď zalejem vodou podľa toho akú hustú polievku chcem. Pridám zemiaky, celú cibuľu a bylinky (ja používam bazalku, oregano a majorán, ktoré zviažem nitkou a po dovarení aj s cibuľou vyberiem).
3 Keď sa polievka začne variť pridám biobujón a nasypem za hrsť červenej šošovice. Tá sa v polievke rozvarí a tým mi ju zahustí. Ak chcete mať šošovicu nerozvarené pridávajte tesne pred dovarením. Červenej stačí na uvarenie naozaj krátky čas. Polievku si v takom prípade môžete zahustiť klasicky múkou.
4 Ja mám rada mixované hustejšie polievky preto časť uvarenej zeleniny vyberiem a zvyšok ručným mixérom rozmixujem. Pridám trošku muškátového orieška a ryžové mlieko. Po zovretí je polievka hotová.
chutilo?
Neboli nájdené žiadne príspevky.