zeleninová polievka s ryžovým mliekom

05.11.2013 22:04

Suroviny:

2 zemiaky, 2 mrkvy, 1 petržlen, menšia brokolica, cibuľa, červená šošovica, ryžové mlieko, olej, soľ a čerstvé alebo sušené bylinky

Postup:

1 Dopredu si očistím a nakrájam zeleninu. Cibuľu nechám celú, mrkvu a petržlen na kolieska, zemiaky na kocky.

2 Do hrnca si dám olej, keď sa zohreje pridám mrkvu, petržlen a brokolicu. Posmažím na oleji. Posolím a hneď zalejem vodou podľa toho akú hustú polievku chcem. Pridám zemiaky, celú cibuľu a bylinky (ja používam bazalku, oregano a majorán, ktoré zviažem nitkou a po dovarení aj s cibuľou vyberiem).

3 Keď sa polievka začne variť pridám biobujón a nasypem za hrsť červenej šošovice. Tá sa v polievke rozvarí a tým mi ju zahustí. Ak chcete mať šošovicu nerozvarené pridávajte tesne pred dovarením. Červenej stačí na uvarenie naozaj krátky čas. Polievku si v takom prípade môžete zahustiť klasicky múkou.

4 Ja mám rada mixované hustejšie polievky preto časť uvarenej zeleniny vyberiem a zvyšok ručným mixérom rozmixujem. Pridám trošku muškátového orieška a ryžové mlieko. Po zovretí je polievka hotová. 

chutilo?

Neboli nájdené žiadne príspevky.