jablkový závin

07.01.2014 21:46

Ďalší z koláčov, na ktorý nepotrebujete maslo ani mlieko.

Suroviny: 300g hladkej múky, 250g rastlinného tuku, 2 vajcia, 2 lyžičky octu, 500g očistených jabĺk, 2 lyžičky škorice, 2 lyžice práškového cukru, môžu byť aj vlašské orechy


 

Postup:
1 K preosiatej múke pridáme rastlinný tuk, vajcia a ocot a vypracujeme cesto. Odložíme ho na 20min do chladničky.

2 Cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme a do stredu pozdĺžne uložíme strúhané jablká, ktoré posypeme škoricou, cukrom a orechami. Voľné kraje cesta prehneme cez stred a môžeme cesto zavinúť.

3 Oba záviny položíme na vymastený plech a pečieme vo vyhríatej rúre. Ja v elektrickej na 180°C 30 minút.


 

Prajem dobrú chuť.